VABILO članom in zaposlenim v SV in MO na MIRNE PROTESTNE DEMONSTRACIJE SINDIKATOV

Spoštovani člani in zaposleni v SV in MO

Sindikati s članstvom zaposlenih, ki delajo na težkih in zdravju škodljivih delovnih mestih oz. delovnih mestih, ki jih po določeni starosti ni moč zanesljivo opravljati (policisti, vojaki, rudarji, gasilci, strojevodje, premikači, prometniki, piloti, vozniki, delavci v železarnah, delavci v kemični industriji, steklarji, peki, pravosodni policisti, cariniki, šoferji, baletniki ...) bomo

v sredo, 18. januarja 2017 ob 11. uri pred ministrstvom za delo
pripravili protestne demonstracije, s katerimi bomo javnost opozorili, da smo
PROTI NIŽANJU PRISPEVNE STOPNJE IN PROTI VIŠANJU STROŠKOV UPRAVLJAVCA

kar predvideva novi Pokojninski načrt poklicnega pokojninskega zavarovanja. Ministrica za delo je namreč brez soglasja sindikatov odobrila pokojninski načrt, ki znižuje prispevno stopnjo poklicnega pokojninskega zavarovanja iz 9,25% na 8% in omogoča povečanje upravljavske provizije upravljavcu, t.j. Kapitalski družbi, d.d., ki je bila dogovorjena z zadnjim pokojninskim načrtom.

Vsi, ki se nam boste pridružili na protestnem shodu morate za ta dan vzeti LD ali PDK enako bomo storili tudi vsi, ki smo v vodstvu sindikata SMO.

Vašo udeležbo na mirnih protestih lahko potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pri zaupniku SMO . Zbirno mesto je na parkirišču pri železniški postaji Ljubljana nasproti Masarykova cesta ob 10.30 uri.

Čas je, da tudi sami storimo nekaj za svoje pravice !

Vodstvo SMO

Nazadnje urejano na