1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Previdnost pri pozivu k brezglavem vlaganju tožb za pripravljenost na določenem kraju

Pripadnice in pripadnike SV želimo opozoriti na brezglavi poziv enega od sindikatov po vlaganju individualnih tožb za plačilo razlike od 20% do 130% za vse plačane ure pripravljenosti na delovnem mestu ali določenem kraju.

 

Pri tem poudarjamo, da lahko na strani pripadnika v kolikor sodišče ne ugodi tožbenemu zahtevku pride do velikih stroškov, ki jih mora pripadnik sam poravnati (sodna taksa, stroški nasprotnika ).

Opozarjamo tudi , da sodišče do danes ni obravnavalo niti enega individualnega primera niti na 1. stopnji s strani pripadnikov SV za plačilo razlike od 20% do 130% za vse plačane ure pripravljenosti na delovnem mestu ali določenem kraju ,ZATO TUDI NI NOBENE SODNE PRAKSE NA TO TEMO, ki bi lahko vlivala upanje po uspešno dobljeni vloženih tožbah !

 

Nespametno in zevajoče je tudi objavljanje kakršni koli morebitnih dobljenih zneskov, saj iz prakse sodišč vemo, da ti morajo biti najprej dosojeni. Takšni način obljubljana zneskov se je v praksi izkazal za netočnega, ki ima zgolj namen zavajanja in iskanja naivnih ljudi.

 

V sindikatu Ministrstva za obrambo SMO pri vlaganju tožb ravnamo preudarno kot smo to dokazali pri uspešno dobljeni tožbi za neizkoriščen prosti dan na MOM.

 

V individualni tožbeni postopek člana bomo šli z enim referenčnim primerom, ki ga bo v celoti pokril SMO v primeru izgube tožbe. V primeru pozitivne rešitve tožbe pa bo to podlaga ali precedens za uspeh vsem ostalim pripadnikom SV v istih tožbah.

 

Vemo, da slovenski vojaki nismo v najboljšem ekonomskem in socialnem položaju, zato je temu še bolj namenjeno naše obvestilo in opozorilo.

 

O nadaljnjih dogodkih vas bomo sprotno obveščali !

 

Poziv k vlaganju tožb je SVS objavil na svoji spletni strani !

Nazadnje urejano na
Oceni ta predmet
(3 glasovi)