Natisni to stran
SMO podal  pripombe in dopolnila na  Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski
24 feb 2021 0 komentar

SMO podal pripombe in dopolnila na Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski

V sindikatu Ministrstva za  obrambo smo dne 2.02.2021 prejeli  v skladu s 100.b členom Zakona o obrambi (Uradni list RS, št. 103/04 – UPB, 95/15 in 139/20) v mnenje Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski.

Na podani predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski smo v roku podali mnenje, v katerem smo med drugim zapisali:

»Čeprav smo prepričani, da bi se vrsta predlogov v spremembah ZSSlov morala urejevati v ZObr in kolektivni pogodbi za obrambni resor ugotavljamo, da so predlagane spremembe zelo pozitivno naravnane in bodo zagotovo v prihodnosti pripomogle k urejevanju in vse večjem številu prihodov mladih ljudi v sistem SV.  Hkrati smo prepričani, da bodo predlagane rešitve zadržale marsikaterega sedanjega pripadnika v vrstah SV in s tem preprečile vse več odhodov iz SV. Kljub, zelo velikem napredku v predlaganih rešitvah, pa zahtevamo, da se nekatere rešitve preoblikujejo oz. dopolnijo.«

Omenjeni predlog sprememb je v postopku medresorskega usklajevanja in na podlagi preteklih slabih izkušenj bo v navedenem postopku prišlo zagotovo do sprememb. Zato smo od vodstva MO zahtevali še dodatno usklajevanje, na katerem želimo pridobiti še dodatna pojasnila, vezana na predlagane spremembe. V sled zapisanega tako nismo podati mnenja, ampak kot smo zapisali, smo podali zgolj pripombe in dopolnila.

 

Nazadnje urejano na 0, 24.02.2021 12:26
Oceni ta prispevek
(2 glasov)
Objavljeno v Novosti