Navodilo članom in zaposlenim v SV podaja ugovora na informativni izračun dohodnine zaradi neupoštevanja metode povprečenja !

Spoštovani !

Finančna uprava RS je v prvem svežnju z datumom odpreme 31. 3. 2017 poslala informativne izračune dohodnine za leto 2016. Zavezanci jih bodo na dom prejeli po navadni pošti v naslednjih dneh. Rok za vložitev ugovora se izteče 3. maja 2017.
Tisti pripadniki SV, ki so v letu 2016 izplačali privarčevana sredstva iz naslova SODPZ bodo v informativnem izračunu dohodnine prejeli obdavčitev kot, da so vplačana sredstva na račun SODPZ zaslužili v letu 2016.

Postopek podaje ugovora na informativni izračun !

1. Ko pripadnik SV prejme informativni izračun dohodnine , se mora zoper njo pritožiti v roku, kot je na določen na odločbi. Z namenom poenostavitve podaje ugovora so vam naši pooblaščeni odvetniki sindikata Ministrstva za obrambo SMO pripravili elektronski obrazec v katerega vnesete zahtevane podatke za podajo ugovora zoper informativni izračun (NA SPODNJI STRANI OBVESTILA). Po potrditvi obrazca prejmete na vaš navedeni e - naslov izpolnjen ugovor, ki ga nato podpisanega v najkrajšem možnem času, s priporočeno pošto posredujete na pristojni davčni urad kot je naveden v info. izračunu dohodnine.

Poudarjamo : Da pri ugovoru zoper informativni izračun ne potrebujete zastopanje odvetnika zadostuje ugovor, ki je del  tega sporočila. Brezplačno pravno pomoč boste potrebovali v kolikor bo MF zavrnilo vaš ugovor na informativni izračun !

O vaši pritožbi bo odločil drugostopenjski organ (Ministrstvo za finance) in vas o odločitvi tudi obvestil !

2. Če bo Ministrstvo za finance zavrnilo vaš ugovor zoper informativni izračun dohodnine boste morali preko BREZPLAČNE PRAVNE POMOČI SMO oz. preko odvetnikov SMO vložiti tožbo na Upravni sodišče RS, kjer nato steče običajni sodni postopek (prva, druga in tretja stopnja).

Navodilo : Izpolnili boste e-obrazec Zahteva za brezplačno pravno moč člana SMO.

Opozarjamo !

Podaja ugovora na informativni izračun dohodnine je individualna pravica vsakega posameznika. Tisti, ki svojega zahtevka ne uveljavlja (ne vloži pritožbe zoper dohodninsko odločbo), izgubi možnost nadaljnjih pritožb/tožb.

S podajo ugovora se lahko dolžnost plačila davka od dohodka zamakne za do pol leta, ker je po podanem ugovoru zoper informativni izračun dolžnost FURS-a izdati odločbo o odmeri dohodnine do 31. oktobra.

V sindikatu Ministrstva za obrambo bomo skupaj s pooblaščenimi odvetniškimi pisarnami za pripadnike SV storili vse, da bomo na sodiščih izpodbijali veljavno ureditev, ki izplačila iz SODPZ obravnava kot zaslužek enega leta.

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine

Spoštovani člani Sindikata Ministrstva za obrambo, kot smo vam obljubili smo za vas pripravili obrazec, ki vam z vnosom zahtevanih podatkov pripravi vaš Ugovor zoper informativni izračun dohodnine. Po potrditvi izpolnjenega obrazca boste na vaš e naslov prejeli vaš ugovor, ki ga nato s pošto priporočenega posredujete na FURS.
Vpišite vaš priimek in ime.
Invalid email address.
Napačen naslov.
Please select a date when we should contact you.
V primeru nejasnosti nas kontaktirajte : Pošljite e - sporočilo

Nazadnje urejano na